Logo

Kralik en Zaja

Beschrijving:

Dit zijn Kralik en Zaja. Hun namen komen uit het Tsjechisch: Kralik betekent konijn en Zaja betekent haas. Ze houden van spelen en de omgeving ontdekken. Ze komen vol enthousiasme bij de deur kijken als je langs loopt, in de hoop op wat lekkers. Ze zijn dol op takken om helemaal op te knagen, wilg is favoriet. Ze zijn tam, maar niet zo knuffelig. Kralik is niet zo slim maar enorm nieuwsgierig. Hij houdt van ontdekken en zal altijd komen kijken wat er gebeurt. Zaja is wat voorzichtiger, maar zij is dol op graven. Ze kan wel een beetje knorrig zijn als je haar gegraven gangen dichtgooit. Ze hebben het heel gezellig samen en hebben het enorm naar hun zin buiten in een grote ren.
Ze maken graag hun eigen slaapplek, ze zijn niet zo dol op een hok. Een plek onder een pallet is voldoende en in de winters wat stro onder het hok. Zij vinden het leuk om hoog te zitten, dus zij zouden het fijn vinden als ze op het dak van het hok kunnen springen.

Wensenlijstje:

-          Een uitbraakproof buitenverblijf (een geheel afgesloten ren) van minimaal  6 m2 met daarin een schuilhok

-          Dagelijkse verzorging zolang als we leven (we kunnen wel 10 jaar worden!)

-          Een begrijpend baasje, die ons niet onnodig oppakt, maar ons gewoon konijn laat zijn

-          Een lief baasje, die ons laat vaccineren en met ons naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Adoptie:

Kralik is gecastreerd en beiden worden ze nog gevaccineerd (tegen Myxomatose en RHD1 èn RHD2) en gechipt. Daarom wordt voor ons een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €70,-.

Zie je ons wel zitten en kun je aan ons wensenlijstje voldoen? Stuur dan een e-mail mèt foto’s en de afmetingen van het konijnenverblijf naar : info@dierenhulpboskoop.nl . Ook ontvangen ze graag je telefoonnummer en je woonplaats.

Informatie:

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over konijnen is te vinden op:

-          www.licg.nl

-          www.konijnen.nl

-          www.bunnybunch.nl 

-          www.konijnenbelangen.nl .

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.