Logo

Chica

Beschrijving:

Chica is een lieve, zachtaardige valkparkiet, die verwaarloosd bij ons kwam. Na een paar maanden bij een gastgezin is nu zo opgeknapt, dat ze klaar is voor een nieuw leven bij een nieuw baasje.

Chica is erg actief en is graag uit de kooi. Vliegen kan ze redelijk, maar landen is ze nog aan het leren. Opstappen doet ze als ze aan je gewend is, maar ook bij vreemden zit ze graag op de schouders. Vindt ze je echt aardig, dan kun je af en toe een zoentje verwachten op je wang.

Door onbekende reden heeft Chica een beetje een mank pootje. Ze laat niet merken dat ze hier last van heeft, maar ze loopt soms een beetje vreemd. Zeker als ze druk bezig is geweest buiten de kooi. We hebben niet de indruk dat het pijn doet, ze is er niet minder actief door.

Chica is gek op zonnebloempitten. Ze eet ze het liefst de hele dag door. Door wat extra zonnebloempitten toe te voegen aan haar gewone voer maak je haar helemaal blij.

Chica zoekt veel contact met andere valkparkieten. Fluit mee, loopt mee en zit graag in de buurt van de anderen. Het mooiste zou zijn, dat ze een maatje krijgt die al gesocialiseerd is, zodat ze dingen van hem of haar kan leren. Chica moet nl. nog veel leren. Ze is een echte stuntpiloot, maar o zo aandoenlijk.

Wensenlijstje:

-          Een gesocialiseerd vriendje of vriendinnetje

-          Een binnenverblijf van minimaal 120 x 60 x 70 cm (lxbxh) met horizontale spijlen, die maximaal 1,8 cm van elkaar staan, met zitstokken en speelgoed

-          Een paar uur per dag uit de kooi om te kunnen vliegen en spelen

-          Dagelijkse verzorging zolang als ze leeft (ze kan wel 15 tot 20 jaar worden!)

-          Een lief baasje, die met haar naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Adoptie:

Voor Chica wordt een bijdrage in de verzorgingskosten gevraagd van €15,-.

Zie je Chica wel zitten en kun je aan haar wensenlijstje voldoen? Stuur dan een e-mail met het karakter en foto’s van jouw valkparkiet en foto’s en de afmetingen van de kooi naar : info@dierenhulpboskoop.nl . Ook ontvangen we graag je telefoonnummer en je woonplaats.

Informatie:

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over valkparkieten is te vinden op: www.licg.nl.